Multifunkčné antimikrobiálne činidlo

Phenethyl alcohol, Caprylyl glycol

Multifunkčné aditívum vhodné na formuláciu kozmetických výrobkov bez obsahu konzervačných látok. Obe tieto zložky majú vnútorné antimikrobiálne vlastnosti, ktoré umožňujú beupečnú formuláciu produktov s nízkym potenciálom podráždenia a senzibilizácie.

Phenethyl alcohol je organická zlúčenina vo forme bezfarebnej kvapaliny. V prírode sa vyskytuje ako súčasť silíc, je charakteristická príjemnou kvetinovou vôňou. V kozmetike hrá úlohu konzervačnej látky a parfumovej zložky. Nájdeme ho ako súčasť make-upu, dekoratívnej kozmetiky pre líčenie očí, vo výrobkoch osobnej starostlivosti, šampónoch, parfumoch a kolínskych vodách. Fenetylalkohol je bezpečný v kozmetike a osobných prípravkoch v koncentráciách až do 1%. Vo väčšom zastúpenie vykazuje miernu podráždenie pokožky a očí. Nevykazuje nebezpečenstvo pre plod, tehotné ani dojčiace ženy. Je vegan a povolený v bio kozmetike.

Caprylyl glycol sa v kozmetike používa ako povrchovo aktívna látka a emulgátor, zlepšuje štruktúru výrobku, napomáha dobrým väzbám vody a oleja. Je to zvlhčovač a kondicionér pokožky, udržuje vyrovnanú vlhkosť pleti. Tiež funguje ako stabilizátor a konzervant a zvyšuje antimikrobiálnu aktivitu iných konzervačných látok. V skutočnosti je často používaný v konzervačnej zmesi. Vďaka svojej multifunkčnej povahe (hydratačné a antimikrobiálne) je používaný v množstve kozmetických produktov. Je jemný a šetrné k pokožke, môže byť použitý v produktoch pre detskú pokožku, alergické reakcie sú na caprylyl glycol veľmi vzácne, je veľmi dobre znášaný.

Nachádza sa v produktoch: