Mangové maslo

Mangifera Indica

Mangové maslo sa získava lisovaním jadier plodu stromu – mangovníka, ktorý pochádza z Indie. Mangové maslo má prirodzené zvláčňujúce vlastnosti, umožňuje hojenie rán a má regeneračné schopnosti. Mangové maslo sa tradične používalo v dažďových pralesoch a trópoch na zmäkčenie pleti pre svoje upokojujúce, hydratačné a ochranné vlastnosti. Obnovuje pružnosť a znižuje degeneráciu buniek pokožky. Má ochranný účinok proti pôsobeniu UV žiarenia. Prirodzene obsahuje takmer celý rad vitamínov B, ďalej rad vitamínov C a A, E a K, sacharidy, rastlinné vlákniny, fruktózu, meď, horčík a draslík.

Okrem toho obsahuje aj vápnik, sodík, fosfor, železo, zinok aj polyfenoly, antioxidačný betakarotén a zeaxantín, mastné kyseliny ako kyselina palmitová, olejová, linolová a stearová. Najdôležitejšie aminokyseliny v ňom sú arginín, asparagín, serín a esenciálny leucín a lyzín. Zmierňuje svrbenie, obsahuje antioxidačné polyfenoly. Vzhľadom na hydratačné účinky ho odporúčame najmä na suchú alebo starnúcu pleť, ale vďaka rýchlej absorpcii je aplikovateľný na akýkoľvek typ pokožky.