Emulgátor z kokosového oleja

Cetyl Alcohol

Je rastlinný emulgátor, ktorý pomáha vytvoriť hladké emulzie z olejov a vody. Slovo alkohol v kozmetike a v tejto zložke je odlišný od liehu, ktorý nájdeme v nápojoch, preto si nezamieňajme ich význam. Je to mastný alkohol, ktorý je odvodený z tukov a olejov z rastlín, náš z kokosového oleja. Ich význam je veľmi podobný, príbuzný mastným kyselinám, hlavne omega-3 mastným kyselinám. Má vynikajúce zváčňujúce, zmäkčujúce a hydratačné schopnosti. Vytvára na pokožke ochranný film, vďaka ktorému neuniká z pokožky voda a tak nedochádza k jej rýchlemu vysušovaniu.

Nachádza sa v produktoch: